Terug

Volg Vandaag Inside

Trump oppert desinfectiemiddel als remedie tegen corona

Trump oppert desinfectiemiddel als remedie tegen corona

24 apr 2020, 15:30

Het nieuwe coronavirus overleeft minder lang op oppervlaktes als deurklinken wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, hitte en vochtigheid. Dat concluderen onderzoekers van de Amerikaanse overheid.

President Donald Trump opperde donderdag de mogelijkheid coronapatiënten bloot te stellen aan UV-licht. 'Ik denk niet dat dat is gecheckt', zei hij.

Trump dacht ook hardop na over een andere bevinding. 'Uit het onderzoek komt naar voren dat het virus binnen enkele minuten wordt gedood door gebruik van een desinfectiemiddel als bleekmiddel', zei hij. 'Het desinfectiemiddel schakelt het in een minuut uit', reageerde Trump. 'Is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door het te injecteren? Bijna als een schoonmaak.'

Experts waarschuwden na Trumps opmerkingen die niet in de praktijk te brengen. 'Bleekmiddel inhaleren zou het allerergste voor de longen zijn', zei John Balmes, een longarts uit San Francisco. 'Niet eens een lage hoeveelheid is veilig. Het is een totaal ridicuul concept.'

Twitterend Nederland gaat vrijdag massaal los op de president van Amerika. Onlangs sprak ook Johan vol onbegrip over Trump in Veronica Inside: 'Ik begrijp niet dat die man niet een keer op zijn nummer gezet wordt daar in Amerika, dat ze zeggen: joh, hou jij nou effe je bek dicht!'

Wordt vanavond ongetwijfeld vervolgd in Veronica Inside, om 20.30 uur bij Veronica.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.