Terug

Volg Vandaag Inside

Tropisch weer op komst: eind deze week mogelijk 30 graden

Tropisch weer op komst: eind deze week mogelijk 30 graden

13 juni 2022, 09:25

De temperatuur loopt aan het eind van deze week op tot zomerse en mogelijk zelfs tropische waarden. Volgens Weeronline kan het vooral vrijdag en zaterdag in het zuiden en zuidoosten boven de 30 graden worden.

Maandag wordt het 16 tot 21 graden en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Een noordwestenwind voert dan nog betrekkelijk koele lucht aan maar in de komende dagen stijgt het kwik gestaag. Zo wordt het woensdag en donderdag aan de kust 22 tot 25 graden en in het binnenland 25 tot 28 graden.

Vrijdag en zaterdag krijgen we te maken met "zeer hete lucht" die vanuit Spanje wordt aangevoerd, aldus Weeronline. Die zorgt ervoor dat het met temperaturen van boven de 30 graden in het zuiden en zuidoosten van Nederland tropisch warm wordt. Vanaf zaterdagmiddag neemt de kans op onweer toe en vanaf zondag wordt het minder warm.

De eerste tropische dag, waarop het 30 graden of meer wordt, hebben we in Nederland overigens al achter de rug: die was op 18 mei. Wanneer de temperatuur deze week ook in De Bilt stijgt tot boven de 30 graden dan is er wel sprake van de eerste officiële tropische dag van het jaar. Vorig jaar viel deze op 17 juni.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.