Terug

Volg Vandaag Inside

Tribunevak in De Kuip blijft voor straf leeg

Tribunevak in De Kuip blijft voor straf leeg

11 mrt 2019, 14:58

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het op donderdagavond 4 april in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen doen zonder steun van de fanatieke aanhang uit Vak S in De Kuip. De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten dat dit vak in De Kuip, waar de zogeheten 'harde kern' zit, leeg moet blijven als straf voor het afsteken van vuurwerk voor en tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV op 2 december (2-1). Feyenoord kreeg ook een boete van 15.000 euro.

De tuchtcommissie volgt het voorbeeld van de aanklager betaald voetbal, die vorige maand een vergelijkbaar schikkingsvoorstel had gedaan aan Feyenoord. De club wees dat echter af. Feyenoord noemde de sanctie ,,buitenproportioneel''. Volgens de club is het ,,principieel onjuist om alle supporters op een bepaald vak te straffen omdat een klein deel zich niet aan de regels houdt''.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.