Terug

Volg Vandaag Inside

Trefzeker Bayern München heeft RB Leipzig bijna te pakken

Trefzeker Bayern München heeft RB Leipzig bijna te pakken

25 jan 2020, 21:30

Bayern München is in de Bundesliga koploper RB Leipzig tot op één punt genaderd. De titelhouder profiteerde optimaal van de nederlaag van de lijstaanvoerder bij Eintracht Frankfurt (2-0). De Duitse recordkampioen won op eigen veld met 5-0 van subtopper Schalke 04. Doelman Markus Schubert, de vervanger van de geschorste Alexander Nübel, speelde bij de kansloze bezoekers een ongelukkige wedstrijd.

Voor de thuisclub kwamen in de eerste helft Robert Lewandowski en Thomas Müller tot scoren. Na de pauze voerden Leon Goretzka, Thiago en Serge Gnabry de score verder op. Lewandowski, de topschutter van de Bundesliga, bracht zijn competitietotaal op 21 treffers.

Het speelse Bayern miste na de rust nog diverse kansen op een hogere uitslag. De Nederlandse tiener Joshua Zirkzee bleef bij de thuisclub op de bank.

Na negentien duels heeft Leipzig 40 punten, staat Bayern op 39 en Borussia Mönchengladbach op 38. De nummer drie versloeg zaterdag FSV Mainz met 3-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.