Terug

Volg Vandaag Inside

Traoré beste speler van de eredivisie in oktober

Traoré beste speler van de eredivisie in oktober

6 nov 2020, 18:24

Lassina Traoré is uitgeroepen tot beste speler in de eredivisie van de maand oktober. Op basis van statistieken heeft de spits van Ajax het beste gepresteerd, meldt de Eredivisie. Danilo, door Ajax verhuurd aan FC Twente, was in oktober de beste voetballer in de categorie voor spelers tot 21 jaar.

Traoré speelde een hoofdrol in de zege van 13-0 op VVV-Venlo. De 19-jarige aanvaller uit Burkina Faso was in dat duel bij acht treffers betrokken. Met zijn 19 jaar en 286 dagen schaarde hij zich in de top drie van jongste eredivisiespelers met vijf doelpunten in één duel. Hij moet hier enkel Hans Venneker (17 dagen jonger) en Marco van Basten (91 dagen jonger en tevens de laatste Ajacied sinds 1985 met minstens vijf goals in één duel) voor zich dulden.

"Dat ik met Marco van Basten in een rijtje sta maakt me echt heel erg trots", aldus Traoré.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.