Terug

Volg Vandaag Inside

Transferwaarde Gakpo 'explodeert' tijdens WK: 'Daar mag je 20 miljoen euro bij optellen'

Transferwaarde Gakpo 'explodeert' tijdens WK: 'Daar mag je 20 miljoen euro bij optellen'

22 nov 2022, 00:00

De transferwaarde van Cody Gakpo kan tijdens het WK in Qatar 'explosief vermeerderen tot bedragen van 50 miljoen of hoger', dat stelt zaakwaarnemer Frank Schouten in gesprek met De Telegraaf.

Gakpo is bezig aan een sterk seizoen bij PSV en liet zich ook al direct gelden in het openingsduel van Oranje tegen Senegal met een belangrijk doelpunt. De vertrokken technisch directeur John de Jong liet Gakpo afgelopen zomer niet vertrekken naar Leeds United. De Engelsen hadden volgens Marcel Brands ruim dertig miljoen euro over voor de 23-jarige aanvaller.

"Het is algemeen bekend dat de echte topclubs bij spelers uit kleinere voetballanden naar drie podia kijken: de Champions League, het EK en het WK", zegt Schouten, die al ruim twintig jaar actief is in de zakelijke begeleiding van spelers. "Als Gakpo dit weet door te trekken en een heel goed WK gaat spelen, dan kan zijn waarde explosief vermeerderen tot bedragen van 50 miljoen of hoger. Dit is gewoon een waanzinnig podium."

Southampton-scout Piet Buter wilde afgelopen zomer Gakpo ook naar de Premier League halen. "Dit is voor Southampton inmiddels een kansloos verhaal. Het ging in de zomer over een bedrag rond de 35 miljoen euro. Daar mag je inmiddels minstens 20 miljoen euro bij optellen en daarmee is Cody voor ons onhaalbaar geworden", aldus Buter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.