Terug

Volg Vandaag Inside

Transfersoap 1987: ‘Torino wil Kieft ruilen voor Van der Gijp’

Transfersoap 1987: ‘Torino wil Kieft ruilen voor Van der Gijp’

6 juli 2020, 17:24

Wie dacht dat transfergeruchten van het internettijdperk stammen heeft het mis. Zo’n drieëndertig jaar geleden draaide de geruchtenmolen in de kranten namelijk ook al op volle toeren.

In de zomer van 1987 zou het niet veel hebben gescheeld of René van der Gijp en Wim Kieft waren van club geruild.

Na een succesvolle periode bij PSV met twee landtitels op rij en 46 goals en 23 assists in 98 wedstrijden, was er in de zomer van 1987 volop Europese interesse in René van der Gijp. Zo stond de 26-jarige PSV-speler volgens het AD in de belangstelling van onder meer het Italiaanse Pisa, het Franse Monaco en het Zwitserse Neuchâtel Xamax.

Ook het Italiaanse Torino, de club waar op dat moment de 26-jarige Wim Kieft in de spits speelde, zou op dat moment erg gecharmeerd zijn van de buitenspeler van PSV. Wim zou op dat moment weer terug willen naar Nederland en de club uit Turijn zou volgens het Limburgs Dagblad een ruildeal wel zien zitten: Van der Gijp naar Turijn, Kieft naar Eindhoven.

De ruildeal is er echter nooit van gekomen. Wim vertrok uiteindelijk wel naar PSV, maar René koos voor de Zwitserse landskampioen Neuchatel Xamax. Zowel PSV als Neuchatel Xamas veroverde in het seizoen erop het landskampioenschap. Torino eindigde zesde.

Tegenwoordig staan Wim en René garant voor heerlijke analyses bij Veronica. Zoals onderstaand fragment, waarin de twee een hilarisch onderonsje hebben tijdens de Champions League-uitzending.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.