Terug

Volg Vandaag Inside

Transferomzet in 2018 naar 7 miljard dollar

Transferomzet in 2018 naar 7 miljard dollar

30 jan 2019, 16:10

ZÜRICH (ANP) - De internationale transfermarkt voor voetballers blijft groeien. Vorig jaar was werd volgens cijfers van wereldvoetbalbond FIFA voor 7 miljard dollar (6,13 miljard euro) aan transfers gedaan, meldt wereldvoetbalbond FIFA. Dat is 10,3 procent meer dan 2017, dat tot dusver als recordjaar gold.

In 2018 werden in totaal 16.533 transfers genoteerd, tegen 15.657 in het voorgaande jaar. Brazilië is de koploper, zowel bij uitgaande als inkomende transfers.

De vijf grootste competities - Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk - gaven in die volgorde het meeste geld uit aan transfers. Engelse clubs betaalden alleen al bijna 2 miljard dollar voor nieuwe spelers. Nederland staat op de mondiale lijst negende met 127,7 miljoen dollar (111,8 miljoen euro) aan besteed transfergeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.