Terug

Volg Vandaag Inside

'Transfer Guus Til van Spartak naar PSV was mogelijk in strijd met sancties Rusland'

'Transfer Guus Til van Spartak naar PSV was mogelijk in strijd met sancties Rusland'

12 dec 2023, 14:11

Sinds de Russische invasie van Oekraïne in 2022 deden PSV, Olympique Lyon, Real Sociedad en tientallen andere bekende clubs voor vele miljoenen euro's transferdeals met Russische clubs. 28 voetbalclubs in de EU, waaronder PSV en NEC, lopen het risico sancties tegen Rusland te hebben overtreden, zo blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van Follow the Money. Ook nationale voetbalbonden, waaronder de KNVB, zitten mogelijk in de knel, zo meldt het platform voor onderzoeksjournalistiek.

Een deel van de clubs heeft grote risico's genomen door transfergeld, bedoeld voor Russische clubs, vast te houden. Dat geldt in Nederland in ieder geval voor PSV en NEC. Europese sanctieregels verbieden om meer dan 100.000 euro als deposito aan te houden voor iets of iemand in Rusland.

In het geval van PSV gaat het om de transfer van middenvelder Guus Til. Hij vertrok voor naar schatting 3 miljoen euro van Spartak Moskou naar de club uit Eindhoven. Omdat het geld voor de transfer op een derdenrekening van de KNVB is gestald, is ook de voetbalbond mogelijk betrokken bij het schenden van sancties.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.