Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Van den Brom tekent voor drie jaar bij KRC Genk

OFFICIEEL: Van den Brom tekent voor drie jaar bij KRC Genk

7 nov 2020, 13:22

John van den Brom is de nieuwe trainer van KRC Genk. De 54-jarige oefenmeester heeft zijn handtekening gezet onder een 3-jarig contract bij de Belgische landskampioen van 2019, zo bevestigt de club zaterdag.

Van den Brom zit nog niet op de bank als KRC Genk zaterdagavond op bezoek gaat bij STVV. Hij leidt zondag voor het eerst de training van zijn nieuwe club, twee dagen later volgt de officiële presentatie.

FC Utrecht ontvangt zo'n 500.000 euro voor de 54-jarige Amersfoorter die de club afgelopen seizoen naar de bekerfinale leidde. Die eindstrijd werd nooit gespeeld, vanwege de uitbraak van het coronavirus. FC Utrecht staat zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax onder leiding van René Hake. Deze trainer van Jong Utrecht wil Van den Brom ook definitief opvolgen. Ook Henk Fraser, Mark van Bommel en Wim Jonk zijn de afgelopen dagen al met de club uit de Domstad in verband gebracht.

Van den Brom kreeg in het begin van dit seizoen de opdracht met FC Utrecht de traditionele topclubs van Nederland aan te vallen. Daar kwam de afgelopen weken nog weinig van terecht. FC Utrecht staat op dit moment achtste in de eredivisie, na een nederlaag van 4-1 zondag tegen Heracles.

KRC Genk was op zoek naar een opvolger voor Jess Thorup, die inging op een aanbod van FC Kopenhagen. FC Utrecht liet afgelopen week aan de Belgische club weten dat een vertrek van Van den Brom bespreekbaar was. Voor de coach van FC Utrecht was dat een teken om op de interesse van KRC Genk in te gaan.

"Vanaf het moment dat we hoorden van de interesse van KRC Genk in John, is het allemaal erg snel gegaan", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "John gaf zelf direct aan dat hij graag voor zijn kans wilde gaan in België en KRC Genk voldeed aan onze eisen qua compensatie voor zijn nog lopende contract hier. Ook voor het contract van Dennis Haar is een passende oplossing gevonden."

Van den Brom, die Haar als assistent meeneemt naar België, leidde eerder in België Anderlecht naar de landstitel en werkte als trainer ook bij AZ, Vitesse en ADO Den Haag. KRC Genk heeft ervaring met Nederlandse coaches. De club stelde eerder Albert Stuivenberg, Mario Been, Sef Vergoossen en Jan Boskamp aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.