Terug

Volg Vandaag Inside

Trainer Schalke krijgt voordeel van twijfel

Trainer Schalke krijgt voordeel van twijfel

5 mrt 2019, 20:48

GELSENKIRCHEN (ANP) - Trainer Domenico Tedesco mag nog even blijven zitten bij Schalke 04. De 33-jarige Italiaan krijgt van de nieuwe sportief directeur Jochen Schneider het voordeel van de twijfel. ,,We hoeven niet om de hete brij heen te draaien, we zijn in een strijd tegen degradatie aanbeland'', zei Schneider bij zijn presentatie in Gelsenkirchen. ,,We moeten zo snel mogelijk uit die negatieve spiraal komen.''

Schalke werd zaterdag voor eigen publiek vernederd door Fortuna Düsseldorf (0-4). Duitse media gingen er vanuit dat de eerste daad van Schneider het ontslaan van Tedesco zou zijn. Als mogelijke opvolger zong de naam van Huub Stevens al rond. De 65-jarige Limburger zit bij Schalke in de raad van toezicht en had een belangrijke stem in de aanstelling van Schneider.

Schalke, afgezakt naar de veertiende plek in de Bundesliga, speelt vrijdag tegen Werder Bremen. ,,We kunnen ons niet meer zulke wedstrijden als tegen Düsseldorf veroorloven'', zei Schneider, die zich niet liet verleiden tot een openlijke steunbetuiging aan Tedesco. ,,Vrijdag wordt een belangrijke dag, we moeten dan alles op alles zetten.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.