Terug

Volg Vandaag Inside

Sarri gelooft in gepasseerde De Ligt: 'Hij wordt één van de beste ter wereld'

Sarri gelooft in gepasseerde De Ligt: 'Hij wordt één van de beste ter wereld'

6 jan 2020, 19:42

Trainer Maurizio Sarri van Juventus heeft nog steeds alle vertrouwen in Matthijs de Ligt. "Ik ben de eerste die ervan overtuigd is dat hij één van de beste verdedigers van de wereld zal worden", zei hij na de zege van zijn ploeg op Cagliari (4-0).

Sarri hield De Ligt opnieuw de hele wedstrijd op de bank. Hij gaf de voorkeur aan Merih Demiral. De Turk speelde samen met Leonardo Bonucci in het hart van de defensie van Juventus, dat nog steeds niet kan beschikken over de geblesseerde centrale verdediger Giorgio Chiellini. "Demiral geeft ons nu veel energie", verklaarde Sarri zijn keuze.

Juventus nam De Ligt afgelopen zomer voor 75 miljoen euro van Ajax. "Hij had een zware start", zei Sarri. "Hij moest veel leren over zijn nieuwe leven. Dat lijkt me ook vrij normaal."

De Ligt verloor vlak voor de winterstop zijn basisplaats. Hij kampte met een schouderblessure en had volgens Sarri rust nodig. Tijdens het duel met Cagliari van maandag bleek dat de verdediger van het Nederlands elftal er met Demiral een geduchte concurrent bij heeft gekregen.

VIDEO - 'Dit was weer De Ligt die we kennen van Ajax'

'Dit was weer De Ligt die we kennen van Ajax'
0:51
'Dit was weer De Ligt die we kennen van Ajax'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.