Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt bereikt met Benfica wel de Champions League

Schmidt bereikt met Benfica wel de Champions League

23 aug 2022, 23:01

Benfica heeft de groepsfase van de Champions League bereikt. De Portugese ploeg van de nieuwe trainer Roger Schmidt (ex-PSV) won in de play-offs ook het tweede duel met Dinamo Kiev: 3-0. Vorige week was Benfica in de uitwedstrijd, die vanwege de oorlog in Oekraïne werd afgewerkt in de Poolse stad Lódz, al met 2-0 te sterk voor Dinamo Kiev.

Oud-Ajacied David Neres speelde in de return met een doelpunt en een assist de hoofdrol in het Estádio da Luz in Lissabon. Uit een voorzet van de Braziliaan kopte aanvoerder Nicolás Otamendi in de 27e minuut de 1-0 binnen. In de slotfase van de eerste helft nam Benfica verder afstand van Dinamo Kiev door doelpunten van Rafa Silva, die profiteerde van een blunder achterin bij de Oekraïners, en Neres. De aanvaller was eerder in de wedstrijd met een omhaal al dicht bij een doelpunt.

Schmidt werkte de afgelopen twee seizoenen bij PSV. Vorig jaar moest de Eindhovense ploeg het in de play-offs van de Champions League afleggen tegen Benfica, dat de groepsfase ook doorkwam en in de achtste finales Ajax uitschakelde. De club uit Lissabon strandde in de kwartfinales tegen Liverpool.

Tjaronn Chery bereikte met de Israëlische club Maccabi Haifa de Champions League. De return tegen Rode Ster Belgrado leek af te stevenen op een verlenging, tot de Serviër Milan Pavkov in de laatste minuut de bal in eigen doel werkte: 2-2. Vorige week had Maccabi Haifa voor eigen publiek met 3-2 gewonnen. De 34-jarige Chery, die bij onder meer FC Twente, FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen speelde, maakte toen de winnende treffer. Rode Ster gaf in Israël een 2-1 voorsprong weg en in Belgrado zelfs een voorsprong van 2-0.

Viktoria Pilsen bereikte de groepsfase met een zege op Qarabag: 2-1. Na de 0-0 van vorige week in Bakoe kwam de ploeg uit Azerbeidzjan in Tsjechië op voorsprong, maar de thuisclub trok de wedstrijd na rust naar zich toe via doelpunten van Jan Kopic en invaller Jan Kliment.

Donderdag vindt de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.