Terug

Volg Vandaag Inside

Trainer Lille wil profiteren van ruimte die Ajax weg geeft

Trainer Lille wil profiteren van ruimte die Ajax weg geeft

17 feb 2021, 19:39

Trainer Christophe Galtier hoopt donderdag met Lille te profiteren van de ruimte die Ajax de tegenstanders vaak gunt. "We hebben ze weer uitvoerig geanalyseerd", blikte hij vooruit op het thuisduel van zijn ploeg in de zestiende finales van de Europa League. "Ajax is nog steeds Ajax. Ze doen altijd hetzelfde."

Ajax won zo'n anderhalf jaar geleden met 3-0 en 2-0 van Lille in de Champions League. "Zij waren toen erg efficiënt", weet Galtier nog. "Wij kregen ook best veel kansen maar wisten niet te scoren. Ajax heeft een paar heel goede spelers verloren", doelde hij onder meer op Hakim Ziyech en Donny van de Beek. "En wij zijn juist sterker geworden. En het is voor ons geen nadeel dat André Onana, Sébastien Haller en Ryan Gravenberch niet meedoen. Onana is vaak een extra veldspeler. Ik zie Haller als de topscorer en Gravenberch is een groot talent."

Lille is koploper van de Franse Ligue 1, met een voorsprong van 1 punt op Paris Saint-Germain dat dinsdag Barcelona vernederde in de Champions League (1-4). Lille is al meer dan 600 minuten zonder tegentreffer en verstaat de kunst razendsnel te counteren. "We hebben een andere speelstijl dan Ajax", zei Galtier. "Maar we kunnen ze met onze snelheid en speelstijl wel pijn doen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.