Terug

Volg Vandaag Inside

Trainer Gattuso stapt op bij AC Milan

Trainer Gattuso stapt op bij AC Milan

28 mei 2019, 13:14

Trainer Gennaro Gattuso is opgestapt bij AC Milan. De 41-jarige Gattuso liet in Italiaanse media weten dat hij zijn contract, dat doorliep tot de zomer van 2021, heeft ingeleverd. ''Het was een moeilijke, maar weloverwogen beslissing'', zei de Italiaan, die dit seizoen met zijn ploeg net naast een ticket voor de Champions League greep.

Gattuso speelde zelf het grootste deel van zijn carrière in het rood-zwart. De bikkelharde middenvelder won met Milan twee keer de Champions League, in 2003 en 2007. Met de nationale ploeg werd Gattuso in 2006 wereldkampioen.

Eind 2017 volgde hij in Milaan de ontslagen trainer Vincenzo Montella op. Gattuso leidde de ploeg naar de zesde plek in de Serie A en naar de Italiaanse bekerfinale, waarin Juventus te sterk was. Dit seizoen eindigde Milan als vijfde, op één punt van kwalificatie voor de Champions League. Gattuso zei na de laatste competitiewedstrijd dat hij mentaal geknakt was door de enorme druk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.