Terug

Volg Vandaag Inside

Trainer Flick na dit seizoen weg bij Bayern München

Trainer Flick na dit seizoen weg bij Bayern München

17 apr 2021, 20:42

Hansi Flick is bezig aan zijn laatste weken bij Bayern München. De trainer vertrekt na dit seizoen bij de Duitse koploper, zei hij zaterdag na de zege bij VfL Wolfsburg (2-3).

Flick, die nog een contract heeft tot de zomer van 2023, wordt in Duitsland gezien als de ideale kandidaat om Joachim Löw op te volgen als bondscoach. Löw stopt na het komende Europees kampioenschap. Flick was zijn assistent toen Duitsland in 2014 de wereldtitel won.

Afgelopen week, toen Bayern in de Champions League werd uitgeschakeld door Paris Saint-Germain, liet Flick zijn toekomst al open toen hem naar zijn contract in München werd gevraagd.

"Ik wil graag duidelijkheid verschaffen, ook voor mijn spelers", aldus Flick, die eind 2019 bij Bayern de ontslagen Niko Kovac opvolgde. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij maar even hoofdtrainer zou blijven, maar het ging zo goed dat Bayern besloot Flick definitief aan te stellen en later zijn contract te verlengen.

Vorig seizoen won Flick met Bayern München zowel de Champions League, de landstitel als Duitse beker. De Duitse recordkampioen versloeg in de kwartfinales van de Champions League FC Barcelona met enorme cijfers (2-8).

Prolongatie van de Champions League en de Duitse beker zit er dit seizoen niet in, maar Bayern lijkt met Flick wel weer de landstitel te pakken. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer 2 RB Leipzig 7 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.