Terug

Volg Vandaag Inside

'Traditionele top drie vreest financieel bloedbad'

'Traditionele top drie vreest financieel bloedbad'

15 apr 2020, 10:02

Door de coronacrisis vrezen veel clubs in financieel zwaar weer te geraken. Deze financiële problemen zouden met name ontstaan doordat clubs langdurig zonder publiek moeten spelen. Het Algemeen Dagblad beweert dat de toekomst gigantische schade en een 'bloedbad' zal aanrichten, juist bij Ajax, PSV en Feyenoord.

'Waar in het buitenland de tv-gelden cruciaal zijn en de recettes best belangrijk, is dat in Nederland precies andersom. De topclubs hebben dagelijks contact met elkaar over de scenario’s van spelen zonder publiek, en de schetsen die daaruit voortkomen variëren van zeer zorgelijk tot catastrofaal', schrijft het Algemeen Dagblad.

'In de roep om een noodfonds en extra geld voor de kleinere clubs wordt continu richting de topclubs, en met name Ajax, gewezen. Het is een logische maar tegelijkertijd kortzichtige beeldvorming', vervolgt de krant. 'Zolang voetbal zonder publiek plaatsvindt, incasseert Ajax klap na klap. Over een heel seizoen genomen betekent dit scenario een geschat verlies van ongeveer 60 miljoen euro (tegenover een totale begroting van 110 miljoen). Geen publiek betekent onder meer geen inkomsten uit zakelijke stoelen (14 miljoen), seizoenkaarten (13 miljoen), Losse kaarten (7 miljoen) en Europese recettes (17 miljoen).'

'De klappen in Rotterdam en Eindhoven zijn iets minder groot in absolute aantallen, maar als onderdeel van de totale begroting mogelijk nog harder. Bij Feyenoord komt dit uit op ongeveer 30 miljoen (begroting: 70 miljoen) en PSV ongeveer 30 miljoen (begroting 70 miljoen)', Meldt het AD.

De coronacrisis leidt volgens de krant bij de traditionele top drie ook tot een negatieve invloed op uitgaande en ingaande transfers. Het zal moeilijker worden om spelers te kopen én verkopen door de 'nieuwe' transfermarkt van het tijdperk na de coronacrisis.

VIDEO - Sportmarketeer Chris Woerts: 'De klap voor de clubs komt pas volgend jaar'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.