Terug

Volg Vandaag Inside

Trabzonspor verliest rechtszaak om landstitel

Trabzonspor verliest rechtszaak om landstitel

30 juli 2019, 19:32

Trabzonspor krijgt niet de landstitel van het seizoen 2010-2011. De Turkse voetbalclub heeft de zaak die het had aangespannen om met terugwerkende kracht aanspraak te maken op het kampioenschap verloren. Dat heeft het hof van sportarbitrage CAS bepaald.

Trabzonspor eindigde in 2011 als tweede in de Turkse competitie, achter Fenerbahçe. Drie officials van Fenerbahçe werden in mei van 2012 gestraft omdat zij betrokken zouden zijn geweest bij matchfixing. De club werd daarentegen nooit gestraft, omdat de Turkse voetbalbond individuen aansprakelijk stelde en niet Fenerbahçe.

Trabzon klopte vervolgens aan bij de FIFA en eiste dat de titel werd afgenomen. De wereldvoetbalbond gaf echter te kennen dat het daartoe niet bevoegd was, waarna Trabzonspor in mei van 2018 naar het CAS stapte. De zaak kwam in maart van dit jaar voor en dinsdag volgde de uitspraak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.