Terug

Volg Vandaag Inside

Tottenham Hotspur wordt pijnlijk uitgeschakeld door Dinamo Zagreb

Tottenham Hotspur wordt pijnlijk uitgeschakeld door Dinamo Zagreb

18 mrt 2021, 22:31

Dinamo Zagreb heeft in de Europa League voor een enorme verrassing gezorgd. De koploper uit de Kroatische voetbalcompetitie won donderdag in de achtste finales na verlenging met 3-0 van Tottenham Hotspur. Die verlenging was nodig omdat Zagreb na de reguliere speeltijd met 2-0 leidde. Tottenham won een week eerder met dezelfde cijfers.

De Londenaren, die twee jaar geleden nog in de finale van de Champions League stonden, kwamen pas laat in de problemen. Mislav Orsic bracht Dinamo in de 62e minuut op fraaie wijze op voorsprong. De aanvaller draaide de bal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de verre rechterbovenhoek: 1-0.

Orsic eiste later weer de hoofdrol voor zich op. In de 83e minuut passeerde hij de Franse doelman Hugo Lloris opnieuw, waardoor verlenging noodzakelijk was.

Gareth Bale kreeg in die verlenging een goede schotkans, maar de bal ging naast het doel. Orsic was in de 106e minuut voor de derde keer trefzeker en zorgde voor enorme vreugde bij Dinamo. Tottenham-trainer José Mourinho bracht direct daarna Steven Bergwijn in de ploeg. De Nederlandse aanvaller legde de bal na een individuele actie zo'n vijf minuten voor tijd terug, maar Harry Kane wist niet te scoren.

De uitschakeling betekende een volgende tegenvaller voor Tottenham, dat in de Premier League slechts achtste staat. De club staat eind april wel in de finale van de League Cup tegen Manchester City. Dinamo Zagreb was in de groepsfase ingedeeld bij Feyenoord. In Kroatië speelden beide teams gelijk (0-0). Dinamo won in december met 2-0 in De Kuip.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.