Tottenham Hotspur verspeelt zege door late strafschop

27 sep 2020, 19:16

Tottenham Hotspur heeft een zege uit handen gegeven tegen Newcastle United. De bezoekers kregen in Londen in blessuretijd een strafschop nadat de bal terecht was gekomen op de hand van Eric Dier. Door de benutte strafschop eindigde het duel in 1-1.

Lucas Moura zorgde in de eerste helft voor de voorsprong van de Spurs. De Braziliaan scoorde op aangeven van Harry Kane die zijn bewaker knap uitspeelde.

Steven Bergwijn kwam in de tweede helft in het veld bij de Spurs voor de Zuid-Koreaan Son Heung-min. De thuisploeg kreeg veel kansen op een grotere marge via onder anderen Harry Kane en Giovani Lo Celso, maar met slechts 1-0 bleef het spannend.

Al ver in blessuretijd landde de bal uit een voorzet via het hoofd van Andy Carroll op de hand van Dier, waarop de videoscheidsrechter tot een strafschop besloot. Callum Wilson benutte die en bezorgde Newcastle een punt. Kane kreeg in de slotfase wegens opmerkingen tegen de scheidsrechter nog de rode kaart.