Tottenham Hotspur maakt tegen WBA einde aan reeks nederlagen

7 feb 2021, 16:03

Tottenham Hotspur heeft na drie nederlagen op rij weer eens gewonnen in de Premier League. Met Steven Bergwijn als invaller was de ploeg van manager José Mourinho met 2-0 te sterk voor degradatiekandidaat West Bromwich Albion. De aanvallers Harry Kane en Son Heung-min maakten aan het begin van de tweede helft de doelpunten.

In de 54e minuut opende de Engelsman de score. Kane nam in het strafschopgebied met links een pass van Pierre-Emile Højbjerg aan en schoot de bal met rechts langs de keeper van WBA. Het betekende voor Kane zijn 208e doelpunt voor de Spurs, waarmee hij Bobby Smith evenaarde als nummer 2 op de topscorerslijst aller tijden van de club. Jimmy Greaves voert die lijst aan met 266 goals. Enkele minuten na de treffer van Kane zorgde Son voor de 2-0, na een actie van Lucas Moura.

De Spurs hadden de afgelopen weken verloren van Liverpool (1-3), Brighton & Hove Albion (1-0) en Chelsea (0-1). De ploeg van Mourinho zakte daardoor weg op de ranglijst. De Spurs staan nu zevende.