Terug

Volg Vandaag Inside

Tottenham draait loonmaatregelen terug na publieke druk

Tottenham draait loonmaatregelen terug na publieke druk

13 apr 2020, 17:45

In navolging van Liverpool heeft ook Tottenham Hotspur onder druk van de publieke opinie besloten om toch niet aan te kloppen bij het noodfonds van de Engelse overheid. De voetbalclub uit de Premier League kondigde eind vorige maand aan dat 550 medewerkers in de maanden april en mei 20 procent minder salaris zouden krijgen. Tottenham heeft die maatregel nu teruggedraaid.

"Alle medewerkers krijgen in april en mei 100 procent salaris, of ze nu fulltime of parttime werken of dat ze met verlof zijn gestuurd", meldt de club die vorig jaar nog de finale van de Champions League haalde. "Alleen het bestuur krijgt minder salaris."

Voorzitter Daniel Levy zei twee weken geleden dat hij eventueel een beroep wil gaan doen op het noodfonds van de overheid waarmee werkgelegenheid kan worden behouden. Dat kwam hem echter op veel kritiek te staan, ook van zijn eigen supporters. Tottenham Hotspur, de club van Steven Bergwijn en reservekeeper Michel Vorm, behoort tot de top tien van clubs in de wereld met de hoogste omzet.

Extra hard

"De kritiek die we hebben gekregen, kwam extra hard aan vanwege al het goede werk dat we doen, vooral lokaal", zei Levy maandag. "Het was als bestuurders van deze club nooit onze bedoeling om iets anders te doen dan ervoor te zorgen dat banen beschermd zouden zijn, terwijl we als club zo goed mogelijk door deze onzekere periode proberen te komen. Het spijt ons dat hierdoor zorgen zijn ontstaan. We gaan van alles doen om ervoor te zorgen dat de fans trots op hun club zijn."

Zo fungeert het nieuwe stadion van de Spurs de komende weken als de plek waar medewerkers van de nationale gezondheidszorg (NHS) en hun families getest kunnen worden op het coronavirus. Diverse ruimtes in het stadion zijn daarvoor omgebouwd. De Premier League ligt tot nader order stil. De organisatie hoopt dit seizoen wel nog te kunnen uitspelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.