Terug

Volg Vandaag Inside

Toto Wolff woedend op teambazen: 'Ze proberen te manipuleren'

Toto Wolff woedend op teambazen: 'Ze proberen te manipuleren'

19 juni 2022, 14:25

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in Montreal tijdens een vergadering met andere teambazen zijn frustratie uitgesproken over andere collega's. Volgens Wolff proberen collega's verschillende dingen te manipuleren.

'Dit is een sport waarbij je probeert om een competitief voordeel te behalen, maar deze situatie gaat te ver', zegt Wolff, geciteerd door GPFans. 'Alle coureurs, minstens één per team, hebben gezegd dat ze pijn hadden na Bakoe en dat ze het lastig hadden om de auto's op de baan te houden.'

'Teambazen proberen te manipuleren wat er gezegd is om hun voordeel te behouden. Ze spelen politieke spelletjes terwijl de FIA met een snelle oplossing probeert te komen, dat is oneerlijk. Dat is wat ik gezegd heb. Alle auto's, dan heb ik het niet alleen over Mercedes, hadden het op een bepaalde manier lastig in Bakoe. De auto's zijn stijf of stuiteren, het maakt niet uit hoe je het noemt. Dit is een algeheel probleem voor de Formule 1, een fundamenteel ontwerpprobleem, dat moet opgelost worden. Dit is een veiligheidsrisico. Om dan zaken op de achtergrond te manipuleren, of coureurs te instrueren is gewoon jammer', aldus Wolff.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.