Terug

Volg Vandaag Inside

Toto Wolff over Formule 1-titel: 'Hij verdient het om wereldkampioen te worden'

Toto Wolff over Formule 1-titel: 'Hij verdient het om wereldkampioen te worden'

27 juli 2022, 17:12

Het is tot nu toe een lastig Formule 1-seizoen voor Mercedes. Het team dat in het afgelopen jaren dominant aanwezig was in de top, wist dit seizoen nog geen enkele race te winnen.

Afgelopen weekend eindigden Mercedes-coureurs George Russel en Lewis Hamilton in Frankrijk wel allebei op het podium. Ondanks dat de auto van Mercedes steeds iets competitiever lijkt te worden, heeft teambaas Toto Wolff de wereldtitel dit jaar uit zijn hoofd gezet.

"We zijn duidelijk blij met ons resultaat in Frankrijk, maar de kloof met Verstappen en Leclerc in Frankrijk was duidelijk. We lopen zowel aerodynamisch als mechanisch achter, het kost tijd," wordt Wolff door Eurosport Italië geciteerd uit een gesprek met France-Presse.

In de titelstrijd heeft de Mercedes-teambaas een duidelijke voorkeur voor Leclerc: "Charles is een uitzonderlijke coureur, een geweldige persoonlijkheid en verdient het om te winnen. Als ik de keuze had, zou ik voor hem kiezen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.