Terug

Volg Vandaag Inside

Toto Wolff over 'budgetoverschrijding' Red Bull: 'Een publiek geheim in de paddock'

Toto Wolff over 'budgetoverschrijding' Red Bull: 'Een publiek geheim in de paddock'

30 sep 2022, 18:45

Volgens verschillende media heeft Red Bull Racing afgelopen seizoen het budgetplafond overschreden. Mercedes-baas Toto Wolff noemt dat "een publiek geheim" in de paddock.

Red Bull zou in 2021 meer hebben uitgegeven dan de maximaal toegestane 145 miljoen dollar om de auto's van Max Verstappen en Sergio Pérez te ontwikkelen. Red Bull-baas Christian Horner is echter niet bezorgd over de beschuldigingen, zo vertelde hij vrijdag.

De uitspraken zorgen voor verbazing bij Wolff: "Het is grappig dat Christian dat zegt, want ze worden al weken - of misschien al wel maanden - onderzocht. Misschien spreekt hij niet met zijn CFO (financieel directeur, red.)", aldus de teambaas tegenover Sky Sports. Hij vervolgt: "Alle teams zijn onderzocht en zover wij weten is er één team dat een minimale overschrijding heeft begaan en één team dat de norm ruimschoots heeft overschreden. Dat is een publiek geheim in de paddock".

Wellicht zit er ook nog wat oud zeer bij Wolff, die Max Verstappen vorig jaar in de laatste ronde van het seizoen wereldkampioen zag worden ten koste van Mercedes-coureur Lewis Hamilton. "De kern van dit verhaal is dat: als zij het budget in 2021 hebben overschreden, dan hebben zij dat ook gedaan in 2022. En dat betekent ook dat ze een voordeel hebben in 2023. Het is dus een aaneenschakeling van evenementen die invloed kunnen hebben op alle drie de kampioenschappen.

De baas van de Duitse renstal wordt vervolgens gevraagd naar een passende straf voor de mogelijke budgetoverschrijding. "Ik denk dat de FIA hele solide regels heeft gemaakt. Als de regels worden verbroken, dan gaat het naar een onafhankelijke jury die zich daar vervolgens over buigt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.