Terug

Volg Vandaag Inside

Tot minstens 30 april geen voetbal in Engeland

Tot minstens 30 april geen voetbal in Engeland

19 mrt 2020, 15:29

The FA, Premier League, EFL en de Engelse voetbalcompetitie voor vrouwen hebben gezamenlijk naar buiten gebracht dat er in de Engelse voetbalcompetities tot minstens 30 april niet gevoetbald wordt.

De Engelse competitie wordt op z'n vroegst begin mei hervat. Voetbalbond FA maakte donderdag bekend dat alle wedstrijden tot en met 30 april, vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, worden uitgesteld.

De competitie kan ook definitief worden verlengd na 1 juni. Op die datum zou de Premier League volgens de oorspronkelijke regels geëindigd moeten zijn.

Engeland legde de competitie vorige week, als een van de laatste grote competities in Europa, stil. De maatregel gold toen voor de periode tot en met 3 april. Gezien de recente ontwikkeling rond het virus, is nu al besloten die periode te verlengen.

De FA kon dat ook doen doordat de UEFA dinsdag besloot het Europees kampioenschap voor landenteams met een jaar uit te stellen. De nationale competities hebben nu tot eind juni de tijd het seizoen alsnog volledig af te maken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.