Terug

Volg Vandaag Inside

Toptalent Van Hecke verruilt NAC voor Brighton & Hove Albion

Toptalent Van Hecke verruilt NAC voor Brighton & Hove Albion

10 sep 2020, 21:46

De toekomst van het 20-jarige toptalent Jan Paul van Hecke is eindelijk duidelijk. De verdediger maakt een miljoenentransfer naar Brighton & Hove Albion, maar wordt meteen verhuurd aan Heerenveen.

Van Hecke maakte vorig seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Vooral in de bekerwedstrijden tegen PSV en AZ waarin de jonge verdediger Steven Bergwijn en Myron Boadu in toom wist te houden. Het talent had zich in de kijker gespeeld van onder andere Feyenoord, FC Utrecht en het Franse AS Monaco, maar kiest uiteindelijk voor het Engelse Brighton.

Hoeveel de Premier League-club betaald voor Van Hecke is niet officieel bekend, maar naar verluidt ontvangt NAC zo'n 2,5 miljoen euro. Een bedrag dat met bonussen nog op kan lopen tot 3 miljoen euro.

De verdediger gaat komend seizoen spelen voor Heerenveen. De Friezen huren Van Hecke voor een jaar en hebben het voor elkaar gekregen om ook nog een doorkoopclausule in het contract mee te nemen. Met een dergelijke constructie pakte de club zeker 8 ton bij de transfer van Sven Botman. De verdediger was vorig seizoen op huurbasis actief voor Heerenveen en werd deze zomer door Ajax voor 8 miljoen euro aan het Franse Lille overgedaan.

Ajax, PSV en Feyenoord hebben zitten slapen. Scout Hansie Hansie tipte in een uitzending van Veronica Inside namelijk al de top 3 van Nederland. Hansie ziet in Van Hecke één van de grootste talenten van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.