Terug

Volg Vandaag Inside

Topscorer leidt Genk langs Eupen

Topscorer leidt Genk langs Eupen

23 dec 2018, 21:34

EUPEN (ANP) - Racing Genk heeft de eerste plaats in de Belgische competitie verstevigd. De ploeg van trainer Philippe Clement won met 2-0 bij KAS Eupen, dankzij twee doelpunten in de eerste 20 minuten van topschutter Mbwana Samatta. De 26-jarige spits uit Tanzania voerde zijn totaal dit seizoen op naar veertien treffers, waarmee hij de topschutterslijst in België aanvoert.

Racing Genk verloor pas één keer en zette dertien van de twintig competitieduels in winst om. De ploeg van Clement gaat aan kop met 45 punten, zeven meer dan titelverdediger Club Brugge, dat eerder op zondag met 5-1 won van Antwerp. Die club neemt met 35 punten de derde plaats in. Anderlecht verloor zaterdag ook zonder de ontslagen hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck, met 3-1 bij Excelsior Moeskroen. De ploeg uit Brussel is de nummer zes van de ranglijst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.