Terug

Volg Vandaag Inside

Topman Bundesliga claimt het weekeinde

Topman Bundesliga claimt het weekeinde

15 jan 2019, 18:06

BERLIJN (ANP/RTR) - Het weekeinde moet het domein blijven van nationaal competitievoetbal op het hoogste niveau. Indien de mondiale bond FIFA en/of de Europese unie UEFA gaat proberen om extra data op vrijdag, zaterdag en zondag te claimen voor internationale duels van nationale teams of clubs, kunnen beide organisaties juridische stappen verwachten vanuit Duitsland. Dat betoogde Christian Seifert, de baas van de eerste en tweede Bundesliga en tevens de nieuwe voorzitter van het World Leagues Forum, dat als belangenbehartiger van profbonden optreedt.

,,We kijken zeer kritisch naar alle ideeën om de voetbalkalender verder uit te breiden'', zei Seifert in zijn nieuwjaarsspeech. ,,We zijn daarbij extra alert op de reguliere wedstrijddagen voor nationale competities, zoals in het weekeinde. Indien deze dagen worden opgeëist door internationale voetbalinstanties, is voor ons de grens bereikt. Dan stappen we naar de rechter. Het is onaanvaardbaar dat de totale voetbalstructuur in Europa door dit soort projecten volledig overhoop wordt gegooid.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.