Terug

Volg Vandaag Inside

Topclubs krijgen extra vrije ronde in beker

Topclubs krijgen extra vrije ronde in beker

15 nov 2018, 16:06

UTRECHT (ANP) - De eredivisieclubs die zich plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League of de Europa League, beginnen vanaf het seizoen 2020/2021 een ronde later aan het nationale bekertoernooi. Dat is een van de uitkomsten van de vergadering van de eredivisieclubs over door te voeren veranderingen om het Nederlandse voetbal op een hoger niveau te krijgen.

Door de Nederlandse topclubs een ronde vrijaf te geven, kunnen zij zich beter voorbereiden op de groepswedstrijden in de Europese competities in september, zo is de gedachte.

PSV en Ajax, die dit seizoen meedoen in het hoofdtoernooi van de Champions League, stroomden nu bij het nationale bekertoernooi in toen daarin nog 64 clubs actief waren. Over twee seizoenen wordt dat dus in de ronde waarin nog 32 clubs over zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.