Terug

Volg Vandaag Inside

Top 15 meest invloedrijke Nederlanders in de voetballerij

Top 15 meest invloedrijke Nederlanders in de voetballerij

20 apr 2020, 00:02

Het blad Voetbal International publiceerde eerder deze week een lijst met de meest invloedrijke Nederlanders in de voetballerij. Merkwaardig genoeg haalde niemand van Veronica Inside de top 10 en stond een of andere pizzabakker uit Haarlem op plek 1. In navolging van de lijst van Voetbal International is Veronica Inside de opinie gaan peilen en is er nieuwe lijst tot stand gekomen. Hier volgt de grote Top 15-lijst met meest invloedrijke Nederlanders samengesteld door het Veronica Inside-publiek!

15. Harry Mens

Op plek vijftien vinden we presentator van het eerste uur, Harry Mens. De talentvolle presentator en interviewer is een oude rot in het vak en eigenlijk de grondlegger van het diepte-interview. Met zijn scherpe vragen en snelle opmerkingen legt Harry zijn gasten in zijn programma Business Class het vuur aan de schenen. Een waar televisie-icoon.

'Met vaste gasten als voetballegende Willem van Hanegem heeft Harry een grote invloed op de voetbalwereld. Je ziet ook dat Van Hanegem vaak onder de indruk is van de vragen van Harry. Dan moet je wel heel goed zijn', laat een fan weten over Harry.

VIDEO - Het beste van Harry Mens

14. Gerard Joling

Entertainer Geer is goed voor de sfeer. Vooral in de kleedkamer heeft Joling een belangrijke rol. Geer zorgt met een ordinaire grap voor een luchtige sfeer. Een fan laat weten dat Geer echt niet mag ontbreken in deze lijst: 'Gerard Joling is vorig jaar ook bij ons in de kantine geweest. Hij heeft ons clubje echt weer op de kaart gezet. Geer ziet heel wat kantines van binnen en buiten, die man mag echt niet ontbreken op deze lijst.'

Zoals Geer zelf zou zeggen: 'Uiteindelijk draait het hele leven natuurlijk om de duit en de fluit, de punt en de munt.' En zo is het maar net, Geer!

VIDEO - Het beste van Gerard Joling

COMPILATIE: Het allerbeste van Gerard Joling bij Veronica Inside!
9:29
COMPILATIE: Het allerbeste van Gerard Joling bij Veronica Inside!

13. Hans van Breukelen met rechterhand Rini Stoutjesdijk

De grondlegger van 'The New Wave' van Oranje komt binnen op plek dertien. Een bescheiden plek voor de man die het Nederlands voetbal opnieuw op de kaart heeft gezet. Samen met leermeester en rechterhand Rini Stoutjesdijk heeft Van Breukelen de schat van ongekende vermogens weer laten functioneren als een Ferrari.

'De colleges en powerpoints van Van Breukelen zijn nog altijd lesmateriaal op mijn school. Die man is een inspiratie en misschien wel de beste technisch directeur ooit', laat een trouwe fan weten.

VIDEO - 'Van Breukelen werd helemaal verrot gescholden'

12. Dick Advocaat

De 'Kleine Generaal' staat op plek twaalf in deze lijst. Dick Advocaat is de enige trainer die in vier verschillende decennia een Eredivisie-club heeft getraind. 'Dickie' is een vriend van de show en een van de beste en grappigste trainers die Nederland kent. Ook met Feyenoord was Dick Advocaat weer bezig aan een invloedrijke prestatie.

VIDEO - 'Dick moet tot zijn dood bij Feyenoord blijven'

11. Ellie Lust

Waar zou het voetbal zijn zonder Ellie Lust? De oud-politiefunctionares weet als geen ander hoe je hooligans op de tribune in toom moet houden, iets wat niet veel anderen is gelukt. Met haar gedisciplineerde aanpak heeft zij veel mensen weten te inspireren.

'Ik heb Ellie gezien op tv tijdens Benfica tegen Braga. Ongelooflijk hoe zij het hoofd koel wist te houden in het heetst van de strijd op de tribune. Ze zat er bovenop en hield die losgeslagen hooligans knap in toom. Een invloedrijk mens die Ellie Lust', schrijft een fan.

VIDEO - 'Ellie Lust is gek op Ellie Lust'

10. Directeurtje

Waar zou Veronica Inside zijn zonder Directeurtje? De man die alle rechten binnensleept verdient een plek in deze top 15 en wel op nummer 10. De plek in het elftal van de spelverdeler past wel bij Directeurtje. Bij RTL zorgde hij er al voor dat de mannen van VI optimaal konden renderen en haalde hij de rechten van de Europa League binnen. Met zijn overstap naar Talpa nam Directeurtje zijn kijkcijferkanonnen mee en deed hij er nog een schepje bovenop door de Champions League-rechten te verschaffen voor De Mol.

'Sinterkla…. uhh Directeurtje komt altijd met cadeautjes. Hij is de motor achter het succes en is een geboren directeurtje. Hij mag zeker niet ontbreken!', aldus een lovende fan.

VIDEO - Sinterklaas terug bij Veronica Inside: 'Ouwe smeerpijp'

Sinterklaas terug bij Veronica Inside: 'Ouwe smeerpijp!
11:14
Sinterklaas terug bij Veronica Inside: 'Ouwe smeerpijp!

9. Valentijn Driessen

Chef Sport van De Telegraaf en meestervoorspeller Valentijn Driessen staat op plek negen in deze lijst. Een fan laat weten: 'Ik vaar al een tijdje op de voorspellingen van Valentijn. Ik doe precies het tegenovergestelde van wat hij zegt en dat heeft me al veel geld opgeleverd!' De voorzitter van de Ten Hag fanclub maakt veel tongen los met zijn pittige uitspraken.

VIDEO - Valentijn onthult: 'Ik geef mijn vrouw nooit een cadeautje'

8. Hans Kraay Jr.

Hans, de man die zo vaak op Fox Sports te zien is dat de zender in de volksmond al 'Kraay Sports' wordt genoemd. De anchorman van Kraay Sports bereikt met zijn zender een miljoenenpubliek en voelt zich niet te goed om zelf op zoek te gaan naar de sappigste quotes. Daardoor is 'Hansie Hansie' altijd op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Kan je er maar beter bij hebben die Hans!

VIDEO - 'Fox Sports is veranderd in Kraay Sports'

'Fox Sports veranderd in Kraay Sports'
1:55
'Fox Sports veranderd in Kraay Sports'

7. Louis van Gaal

Op plek zeven vinden we succestrainer Louis van Gaal. Van Gaal had eigenlijk te weinig stemmen voor de top 15, maar heeft zichzelf toch in de lijst gezet. Niet helemaal eerlijk, maar ja zeg jij maar eens nee tegen Van Gaal.

VIDEO - Lachen om legendarisch fragment Van Gaal: 'Dit is heel goed!'

6. Eric Meijers

Op plek zes staat prijzenpakker Eric Meijers. De Mourinho van de lage landen heeft zoveel prijzen gewonnen dat een paard er de hik van krijgt. Moet je maar eens googelen!

Meijers heeft met heel wat kutkeepers moeten werken en toch heel veel prijzen gepakt. Dat is al een hele prestatie. Bij Eric pronkt onder andere de Gelderse Sportfoto in de prijzenkast, maar ook de Rinus Michels Award (voor maar weinig trainers weggelegd). Een stap naar de Eredivisie zou een verdiende stap zijn voor dit fenomeen.

VIDEO - Meijers wacht op belletje Veronica Inside: 'Ik ga al meer dan een jaar viraal'

Meijers wacht op belletje Veronica Inside: 'Ik ga al meer dan een jaar viraal'
3:02
Meijers wacht op belletje Veronica Inside: 'Ik ga al meer dan een jaar viraal'

5. Aad de Mos

De man die niet kon ontbreken in deze lijst en ook met een plek in de top 5 een zeer hoge notering neerzet: Aad de Mos. De meeste fans zullen De Mos kennen onder de naam 'Aad300', zijn naam op de social media. Aad is een icoon op het gebied van social media en twittert en instagramt er lustig op los. De video's waarin Aad zijn analyses doet voorafgaand aan wedstrijden zijn baanbrekend en worden zwaar gemist in deze tijden van crisis.

Aad is niet alleen in Nederland een legende, maar ook in België is Aad een hele grote meneer. Wisten jullie trouwens dat Aad als trainer met KV Mechelen de Europacup heeft gewonnen ten koste van Ajax? Een wereldprestatie!

VIDEO - Wim geniet van analyse Aad de Mos

Wim geniet van analyse Aad de Mos
3:26
Wim geniet van analyse Aad de Mos

4. Peter R. De Vries

De nummer vier in deze lijst is Peter R. De Vries. De alwetende Peter heeft van alles verstand, zo ook van voetbal. We zien de koning van de misdaadjournalistiek geregeld aanschuiven bij menig televisieprogramma. Peter kan over alle onderwerpen moeiteloos meepraten en heeft vaak ook nog een scherpe mening. Wanneer Peter niet op televisie is, of een moord aan het oplossen is, dan werkt hij ook nog als zaakwernemer voor voetballers. Een invloedrijke man die Peter.

'Peter R. de Vries moet er zeker in, want Peter weet alles beter', aldus een fan.

VIDEO - Peter R. de Vries stuurt Wilfred 'bedreiging' tijdens uitzending

Peter R. de Vries stuurt Wilfred 'bedreiging' tijdens uitzending
2:31
Peter R. de Vries stuurt Wilfred 'bedreiging' tijdens uitzending

3. Wim Kieft

Een (oud-)voetballer met een mening, ze zijn zeldzaam. De wereldspits van weleer is altijd goudeerlijk en wordt daarom ook alom gewaardeerd.

'Ik kijk graag naar de rubriek Koffie met Kieft. Ik word eigenlijk nooit moe van Kieft en kan uren naar hem luisteren. Ik hoop niet dat hij hierdoor te veel in zichzelf gaat geloven, maar hij verdient zeker een plek in deze lijst', laat een fan weten.

VIDEO - Wim over Romario: 'Ik zag direct hoe goed hij was'

2. Jan Boskamp

Publiekslieveling Jan Boskamp heeft de eerste plaats op een gram na niet gehaald. Het zwaargewicht in de voetballerij weet álles van voetbal. Jan heeft het record voetbalkijken op zijn naam staan en weet uit zijn hoofd de ranglijst van Georgië op te dreunen. Een verspreking hier en daar zien we dan gewoon door de vingers. Ook heeft Jan laatst een middenveldertje gezien in Turkmenistan die wel aardig kan ballen.

Jan heeft geen duidelijke voorkeur voor een bepaalde club en blijft daardoor in zijn mening altijd geheel objectief. Het is een feest om Jan over voetbal te horen praten. Zeker wanneer die kleine Messi weer heeft gespeeld. Werelds!

Een fan is duidelijk in zijn mening: 'Als Boskamp hier niet in staat hoeven we deze lijst niet eens serieus te nemen. Jan heeft in België Lakoeke en de broertjes Hazard ontdekt. Wat kan dat ventje ballen hè Jan, die Eden, gohh gohh!'

VIDEO - Jan en René genieten van Messi

Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek
4:36
Jan en René genieten van Messi op zwoele muziek

1. Johan, Wilfred en René

Met veruit het merendeel van de stemmen staan de mannen van Veronica Inside op plek één. Hoe kan het ook anders? Het trio vult elkaar perfect aan en kan niet zonder elkaar.

Wilfred stelt op het juiste moment scherpe vragen en zorgt voor snelheid in het programma. De zegsman van het trio zorgt voor de juiste balans aan de tafel.

René is al sinds jaar en dag de grappenmaker van de maandag- en vrijdagavond. De gevatte humor en het relativeringsvermogen van de oud-voetballer laten menig fan in een scheur achter op de bank.

En dan Johan, de nestor van het stel. Al sinds dat Johan op televisie is geeft hij zijn ongezouten mening over alles en iedereen. De oud-hoofdredacteur van Voetbal International is nog altijd een icoon in de voetbaljournalistiek en niet weg te denken uit het programma Veronica Inside. Zonder Johan zou de voetbalwereld er een heel stuk saaier uitzien.

'Plek 1 is natuurlijk voor Veronica Inside. Het programma gaat al jaren mee en heeft een flinke staat van dienst verworven bij voetbalfans. Ik kan eigenlijk niet kiezen wie er op 1 moet, ze zijn allemaal even goed!', aldus een Veronica Inside-fan.

VIDEO - René kraakt top 50-lijst: 'Dan ben je niet goed bij je hoofd!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.