Terug

Volg Vandaag Inside

Tom Beugelsdijk geschorst voor gokken op voetbalduels

Tom Beugelsdijk geschorst voor gokken op voetbalduels

6 juli 2022, 14:45

Verdediger Tom Beugelsdijk is voor vijf duels geschorst vanwege het online gokken op Nederlandse voetbalwedstrijden. Twee wedstrijden van het schikkingsvoorstel, waarmee Beugelsdijk akkoord is gegaan, zijn voorwaardelijk. Uit het onderzoek van de KNVB in opdracht van de aanklager betaald voetbal is gebleken dat Beugelsdijk, die het afgelopen seizoen uitkwam voor Sparta Rotterdam, niet schuldig is aan matchfixing. Daarvan is sprake als het verloop van wedstrijden wordt beïnvloed.

Volgens de regels in het betaald voetbal is het voor spelers verboden om te gokken op wedstrijden in competities waarin zij zelf uitkomen. 'Om de integriteit van het voetbal te bewaken, maar ook om de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen', stelt de KNVB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.