Terug

Volg Vandaag Inside

Toine van Peperstraten verwijt Johan en René karaktermoord: 'Lachwekkend!'

Toine van Peperstraten verwijt Johan en René karaktermoord: 'Lachwekkend!'

16 dec 2022, 10:55

Toine van Peperstraten heeft in de PodBast gereageerd op zijn veelbesproken afscheid bij NOS Studio Sport en de reactie daarop in Voetbal International, een voorloper van Vandaag Inside. Johan noemt de reactie van Van Peperstraten donderdagavond in De Oranjewinter "lachwekkend."

Van Peperstraten zegt over het fragment waarin zijn afscheid bij Studio Sport te zien is: "Ik was wel verbaasd dat VI dat toen zomaar kon gebruiken. Later hoorde ik dat dat eigenlijk helemaal niet zomaar mocht, dat ze ervoor moesten gaan betalen, maar dat ze bij VI zoiets hadden van: dan doen we dat. Ik kan best wel zeggen dat ik redelijk wat humor heb. En bij humor hoort zelfspot. Dat heb ik. Maar dat werd een beetje weggenomen doordat er al zoveel grappen over werden gemaakt."

"En het was ook een ongunstige tijd," vervolgt de presentator. "Ik had net de overstap gemaakt naar FOX Sports, en wij hadden alle rechten over het Nederlandse voetbal. Dus ook de sublicentie: de kleine rechten van een paar minuten per wedstrijd. Die hadden wij ook in eigen beheer, die wilden we ook houden, en die mocht VI niet meer gebruiken. Zij waren ons een beetje aan het zoeken om kleiner te maken. Dat kwam allemaal een beetje bij elkaar, waardoor zij lekker konden fitten op FOX en mij."

Van Peperstraten's visie op het programma van Johan, Wilfred en René is niet veranderd door het fragment: "Ik vond daarvoor al heel lang dat zij ontzettend aan karaktermoord deden. Ik hoorde in stadions al veel te lang exacte teksten die Van der Gijp zei. Dat ik echt dacht: je weet helemaal niet wat je zegt. Zij waren over bepaalde voetballers aan het lachen, en dat werd overgenomen in de stadions. Het is allemaal napraterij. Dat is soms best gevaarlijk."

Johan zag de reactie van Van Peperstraten donderdagavond in De Oranjewinter en reageerde: "Hij zit er nogal mee, geloof ik, hè? Hij vindt dat we karaktermoord gepleegd hebben, maar Toine werkte 100 jaar bij de NOS, kon meer geld verdienen en stapte meteen over, en ging toen krokodillentranen staan te huilen toen hij afscheid van de mensen moest nemen... Lachwekkend! " Wilfred vulde Johan aan: "Toine is een hele aardige gozer. Maar als je in dit vak zit, weet je dat je soms geschoren wordt. Volgens mij was het helemaal niet zo kwalijk bedoeld. Hij moest een beetje huilen, dat was grappig, klaar."

René heeft dan ook geen spijt van zijn reactie op het fragment, vertelde hij: "Totaal niet, nee. En ik ben hem nog weleens tegen gekomen, en dat was prima. Niks mis mee!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.