Terug

Volg Vandaag Inside

'Toen ik het mailtje kreeg van Johan, kreeg ik wel even tranen in m'n ogen'

'Toen ik het mailtje kreeg van Johan, kreeg ik wel even tranen in m'n ogen'

27 dec 2020, 15:40

In de documentaire Danny Vera: Van oma's kelder tot Carré van Omroep Zeeland vertellen Danny en Johan Derksen het verhaal van hoe de zanger bij VI terechtkwam.

'Natuurlijk ben ik de redder van Danny Vera,' lacht Johan. 'Nee hoor, want ik wist helemaal niet dat Danny berooid was. Ik heb helemaal niet bewust Danny geholpen. Dat kwam mij goed uit, ik wilde hier een goed bandje hebben met een goede zanger,' vertelt de besnorde analist vanuit de VI-studio. 'Dus ik heb uit een soort eigenbelang Danny gebeld, niet met het idee van: 'Die Danny Vera moet ik uit de brand helpen.''

Voor Danny was het een belangrijk moment: 'Toen ik een mailtje kreeg van Johan dat ik dit mocht gaan doen… Toendertijd heb ik wel even tranen in mijn ogen gekregen. Ik dacht: 'Wauw. Dan levert het eindelijk gewoon werk op.' Want ik wilde gewoon heel graag spelen en clubs en theaters zagen er allemaal niks in. En ik dacht: 'Dan ben ik zometeen 32 keer op televisie geweest en dan heeft iedereen me gezien, dan mag ik overal spelen.' Dat was niet zo,' lacht hij vervolgens. 'Het heeft pas vruchten afgeworpen na vier, vijf jaar.'

Johan concludeert: 'Ik denk dat Danny Vera, nu zijn naam gesetteld is, in lengte van jaren een trouw publiek heeft in Nederland dat naar de schouwburgen komt. En dan hoef je niet in kroegen en in feesttenten te spelen. Als je schouwburgen voltrekt, kun je op een waardige manier muzikant zijn.'

De documentaire Danny Vera: Van oma's kelder tot Carré is hier te bekijken.

De kersverse vader speelde recent 'Roller Coaster', de nieuwe nummer 1 in de Top 2000, bij Veronica Inside. Bekijk het in de video hieronder.

Danny Vera speelt 'Roller Coaster', de nieuwe nummer 1 in Top...
2:38
Danny Vera speelt 'Roller Coaster', de nieuwe nummer 1 in Top...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.