Terug

Volg Vandaag Inside

Toekomst Berghuis en Bergwijn bij Ajax onzeker: ‘Wil weer voor de prijzen spelen’

13 mrt 2024, 09:17

Het is volgens het Algemeen Dagblad geen zekerheid dat Steven Berghuis en Steven Bergwijn volgend seizoen ook voor Ajax zullen spelen.

Berghuis gaat volgens de krant in de richting van zijn laatste contractjaar bij Ajax en houdt zijn opties open, omdat hij weer perspectief wil zien om voor prijzen te spelen. “En in vrijwel alle gevallen is daarvoor belangrijk met welke trainer Ajax op de proppen komt. Daar is witte rook ver weg, aangezien Alex Kroes eerst voornemens is de functie van technisch directeur in te kleden. Daarvoor heeft de nieuwe baas sinds bekend werd dat hij de overstap van AZ maakt, veel gesprekken gevoerd om zijn netwerk en kandidatenlijstje uit te breiden.”

Ook steeds meer topclubs hebben naar verluidt de naam van Brian Brobbey op hun lijstje staan. “Daar komt bij dat hij zich als één van de weinige Nederlandse Ajax-spelers serieus mag verheugen op het EK. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die bij zijn komst anderhalf jaar geleden intern liet doorsijpelen na twee jaar de balans op te willen maken. Dat moment is voor één van de duurste selectiespelers langzaamaan aangebroken.”

Ajax zou dan ook zoveel mogelijk op de ‘eigen kweek’ willen inzetten. Op de korte termijn zijn de Amsterdammers naast Jorrel Hato aangewezen op spelers als Kristian Hlynsson, Devyne Rensch en Kenneth Taylor. “Van eerstgenoemde wil Ajax het contract dit jaar ook openbreken. Rensch en Taylor lopen al langer mee, maar konden zich te weinig aan de sportieve malaise onttrekken om in aanmerking te komen voor een (top)transfer.”

Wesley Sneijder liet zich onlangs in Veronica Offside uit over Steven Berghuis en Steven Bergwijn: "Een van die twee gaat op de bank belanden bij Ajax". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.