Terug

Volg Vandaag Inside

Toch schorsing voor spugende jeugdinternational

Toch schorsing voor spugende jeugdinternational

13 okt 2018, 20:29

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft jeugdinternational Jordan Teze uit de selectie van Oranje onder 20 jaar gezet. De negentienjarige verdediger van PSV spuugde vrijdag na de interland in Meppen tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland (1-1) richting tegenstander Salih Özcan.

Teze ontbreekt dinsdag bij de volgende interland van de Nederlandse beloften, in Katwijk tegen Polen. ,,Hoe lang hij geschorst blijft, bepalen we nog nader'', aldus Gudde.

De KNVB-top gaat met die maatregel aanzienlijk verder dan Bert Konterman, de coach van Oranje onder 20 die het bij een waarschuwing had gelaten. ,,Vanzelfsprekend hebben wij hem hier op aangesproken en hij heeft ook spijt betuigd voor het incident'', zei Konterman. ,,Vanuit het team hebben wij besloten om het hierbij te laten en geen verdere maatregelen tegen Jordan te treffen. Wij zien dit als een incident, maar het mag wel duidelijk zijn dat we dit niet meer willen zien.’’

Gudde en Hoogma besloten wel hard in te grijpen na het 'spuugincident', dat door de Duitse pers al direct werd vergeleken met de ruzie tussen Frank Rijkaard en Rudi Völler tijdens het WK van 1990. Alleen excuses maken is volgens de KNVB niet genoeg. ,,Goed dat dat gebeurde, maar het was voor zo’n lage actie onvoldoende. Hier past onmiddellijk straf", aldus Gudde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.