Terug

Volg Vandaag Inside

Toby Alderweireld deelt walgelijke bedreigingen aan hem en zijn familie

Toby Alderweireld deelt walgelijke bedreigingen aan hem en zijn familie

8 mei 2023, 09:01

Royal Antwerp-verdediger Toby Alderweireld heeft na de overwinning op Racing Genk van zondag walgelijke bedreigingen ontvangen via zijn Instagram. 'Deze week is uw dochter vermist', valt er onder andere te lezen.

De Belgisch ex-international luidde zondag de ommekeer in voor Antwerp tegen Racing Genk, door bij een 0-1-stand de 1-1 binnen te schieten vanaf de strafschopstip. Daarna won Antwerp zelfs nog, waardoor het de eerste plek in de Belgische play-offs om de landstitel pakte.

De frustratie over de nederlaag tegen het team van Alderweireld zat duidelijk hoog bij supporters van Racing Genk, want een van hen ging zelfs over tot het sturen van walgelijke berichten naar de voormalig Ajacied op Instagram. 'Deze week is uw dochter vermist', kreeg Alderweireld toegestuurd, plus nog wat verwijten over het WK van de Rode Duivels en hoe hij dat verknoeid zou hebben. 'Uw familie sterft', besluit de man.

"Ik kan best wel wat verdragen, maar mijn familie bedreigen gaat er ver over", aldus de aanvoerder van Antwerp FC, de club van trainer Mark van Bommel. "Ik begrijp niet waarom je dit schrijft en wat je hiermee wilt bereiken."

Genk reageerde maandag via Twitter op de online-bedreigingen die Alderweireld binnen kreeg. "Voetbal leeft van emoties. Maar dergelijke reacties horen niet. Als club nemen we hier uitdrukkelijk afstand van. Onze enige focus ligt de komende weken op de titelstrijd, die op een sportieve manier beslecht zal worden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.