Terug

Volg Vandaag Inside

Titelverdediger Chelsea in Champions League tegen Real Madrid

Titelverdediger Chelsea in Champions League tegen Real Madrid

18 mrt 2022, 12:25

Titelverdediger Chelsea speelt in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid, de koploper van de Spaanse voetbalcompetitie. In de halve finales neemt de winnaar van dit tweeluik het op tegen Atlético Madrid of Manchester City, de koploper van de Premier League en verliezend finalist van vorig jaar. Real Madrid schakelde in de achtste finales Paris Saint-Germain uit, met dank aan drie doelpunten van Karim Benzema in de return (3-1).

Virgil van Dijk neemt het met Liverpool op tegen Benfica, dat Ajax deze week uitschakelde in de achtste finales. Als de Portugezen ook de nummer 2 van Engeland weten te verslaan, spelen ze in de halve finales tegen de winnaar van het tweeluik tussen Villarreal en Bayern München. De Spanjaarden, waar de Nederlandse aanvaller Arnaut Danjuma speelt, bereikten de kwartfinales door de winst op Juventus.

De finale vindt op 28 mei plaats in Parijs. In eerste instantie zou Sint-Petersburg de eindstrijd van de Champions League huisvesten, maar de Europese bond UEFA besloot de wedstrijd te verplaatsen vanwege de Russische inval in Oekraïne. Vorig jaar won Chelsea de finale met 1-0 van Manchester City.

De heenwedstrijden in de kwartfinales zijn op 5 en 6 april, de returns een week later.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.