Terug

Volg Vandaag Inside

Tite krijgt vertrouwen Braziliaanse bond

Tite krijgt vertrouwen Braziliaanse bond

25 jan 2019, 09:01

RIO DE JANEIRO (ANP) - Zelfs als Brazilië komende zomer de Copa America in eigen land niet wint, blijft Tite aan als bondscoach. De aanstaande voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond CBF heeft dat grote vertrouwen uitgesproken in de coach, die na de blamage op de vorige Copa America in 2016 werd aangesteld.

,,De toekomst van Tite hangt niet af van het succes van Brazilië op de Copa America. Daar is geen verband tussen'', aldus Rogerio Caboclo, die in april aantreedt als de nieuwe baas van de CBF. ,,Het contract van Tite is voor de duur van vier jaar en hij zal dat contract uitdienen, ook als we geen kampioen worden.''

Gastland Brazilië werd bij de loting voor het Zuid-Amerikaans kampioenschap gekoppeld aan Peru, Venezuela en Bolivia. ,,De poule is verre van een nachtmerrie'', aldus Caboclo.

Tite (57) volgde in de zomer van 2016 Dunga op als bondscoach, nadat Brazilië al in de groepsfase werd uitgeschakeld op de Copa America. Onder Tite plaatste de 'Seleção' zich overtuigend voor het WK van 2018 in Rusland. Brazilië presteerde daar toch weer ondermaats, het kwam niet verder dan de kwartfinales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.