Terug

Volg Vandaag Inside

Timmermans vindt Wilders' aangifte tegen hem 'flauwekul': 'Het is gewoon een politieke uitspraak'

23 apr 2024, 15:27

Frans Timmermans, leider van GroenLinks-PvdA, vindt het "flauwekul" dat PVV-voorman Geert Wilders aangifte tegen hem heeft gedaan om opruiing. Wilders deed dat, omdat hij vindt dat Timmermans zijn leden heeft opgehitst tijdens een congres van zijn partij. "Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt", zei hij zaterdag.

Dat Wilders daar een oproep tot geweld in ziet, vindt Timmermans belachelijk. "Mijn instrumenten zijn politiek en parlementair. Die zal ik inzetten, want ik vind Wilders slecht nieuws voor Nederland." Hij weigert zijn woorden terug te nemen: "sterker nog, ik ga hiermee door."

Hij zegt alles te willen doen om aan te tonen dat er een landsbestuur zonder Wilders mogelijk is, bijvoorbeeld door andere coalities te vormen. "Ik wilde duidelijk aangeven dat er nog een alternatief is." Een coalitie bestaande uit GroenLinks-PvdA, VVD, NSC en D66 zou ook een meerderheid in de Tweede Kamer halen.

Jack van Gelder reageerde bij De Oranjezondag op een uitspraak die Frans Timmermans op het partijcongres van PvdA-GroenLinks deed over Geert Wilders. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.