Terug

Volg Vandaag Inside

'Timber is een goede speler, maar loopt met een stelletje vuilnismannen om zich heen'

'Timber is een goede speler, maar loopt met een stelletje vuilnismannen om zich heen'

2 mei 2023, 13:39

Marco van Basten heeft het te doen met Jurriën Timber. Volgens de oud-spits is het voor Timber lastig om zich te onderscheiden bij het huidige Ajax, omdat hij voetbalt 'met een stelletje vuilnismannen om zich heen', dat zei de analist maandagavond aan tafel bij Rondo.

"Ik zat te kijken naar Ajax en ik dacht: je moet een verdomd goede voetballer zijn om uit te blinken bij Ajax", blikte Van Basten terug op de bekerfinale van afgelopen zondag tussen Ajax en PSV. In de Rotterdamse Kuip versloegen de Eindhovenaren de ploeg van trainer John Heitinga, na strafschoppen.

Volgens Van Basten is het onmogelijk om als goede speler op dit moment erbovenuit te springen bij Ajax. "Je wordt door niets en niemand geholpen. Iemand als Timber is een goede speler, maar die loopt met een stelletje vuilnismannen om zich heen, waardoor hij geen normale bal meer afgespeeld krijgt. De rechtsback, de linksback, de keeper of wat voor hem loopt: het is echt moeilijk voetballen, hoor, bij Ajax."

Ook was Van Basten kritisch op het spel van Brian Brobbey en Devyne Rensch. "Maar wat denk je van die Rensch. Rensch is natuurlijk ook een snurker eerste klas, die glijdt weer uit. Als hij niet uitglijdt, blokt hij die bal gewoon", zei Van Basten over het doelpunt van PSV-aanvaller Thorgan Hazard.

Brobbey speelde een opvallende rol in de finale. Hij leek Ajax naar 2-0 te schieten maar raakte de paal. "In eerste instantie moet hij hem met zijn linkerbeen in het doel schieten", zag Van Basten. "Ik vind hem technisch heel pover. En dit is dan het Ajax-talent. Zijn techniek is dusdanig matig dat hij dit soort kansen mist. Hij is een jongen die erin gaat, voor het doel is hij gevaarlijk en hij is sterk, maar als je het over de Ajax-opleiding hebt, dan vind ik het wel heel beperkt hoe technisch hij is als spits", aldus oud-spits Van Basten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.