Terug

Volg Vandaag Inside

'Tim Krul moet geridderd worden voor zijn boodschap aan Louis van Gaal'

'Tim Krul moet geridderd worden voor zijn boodschap aan Louis van Gaal'

22 sep 2022, 09:40

Tim Krul kan deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar vergeten. De doelman van Norwich City was door bondscoach Louis van Gaal uitgenodigd om deel te nemen aan een speciale keeperssessie, maar daar bedankte hij voor. Begrijpelijk, vindt Mikos Gouka.

"Tim Krul moet geridderd worden", stelt de journalist in de AD Voetbalpodcast. "Dat is de eerste die zegt van 'laten we even allemaal een klein beetje normaal doen met elkaar.' Hij is niet geselecteerd voor de selectie maar wel voor de test. Als je een grote profvoetballer bent die in de Premier League speelt en Oranje heeft gehaald, dan kom je toch niet naar Zeist voor die test?"

Van Gaal selecteerde voor de komende twee Nations League-wedstrijden tegen Polen en België de keepers Jasper Cillessen, Mark Flekken en debutanten Remko Pasveer en Andries Noppert. Justin Bijlow en Kjell Scherpen voegden zich dinsdag bij dat viertal om te oefenen op strafschoppen en testen te doen, maar Krul zag dat niet zitten. "Het heeft allemaal wel iets kleins hoor. Ik kan me best voorstellen dat er jongens zijn, en Krul is dan de eerste, die zeggen 'de groeten, dit is niet aan mij besteed'", zegt Gouka. "Ik vond het ook een tenenkrommend gezicht voor Scherpen en Bijlow."

De consequentie is dat Krul sowieso geen uitverkiezing krijgt voor het WK. "Krul heeft mij gebeld dat hij ervoor past. Ik kan me daar iets bij voorstellen, al vond ik het jammer. Ik ken zijn cijfers ook. Hij was niet geselecteerd als keeper, maar voor de test. Of dat betekent dat hij niet meegaat naar het WK? Dat is de consequentie van zijn beslissing", aldus de bondscoach woensdagavond in Warschau.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.