Terug

Volg Vandaag Inside

Tim Krul held in penaltyserie dankzij bidon

Tim Krul held in penaltyserie dankzij bidon

5 mrt 2020, 11:34

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo moet Tim Krul gedacht hebben voorafgaand aan het FA Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Norwich City. Tim Krul deed zijn reputatie als 'penaltykiller' woensdagavond weer eer aan door twee strafschoppen van Spurs te keren.

De keeper van Norwich City onthulde na afloop dat zijn bidon daarin een bepalende rol had gespeeld. Op de waterfles had Krul namelijk de favoriete hoeken van diverse spelers van de Spurs geschreven.

"Iedereen zegt dat ik goed in penalty's ben, dus ik wist dat ik er dan ook een paar moest stoppen", zei Krul. De 31-jarige Hagenaar zag eerst Erik Lamela missen en hield daarna zelf de strafschoppen van Troy Parrott en Gedson Fernandes uit zijn doel. Krul rende na die laatste save in extase het hele veld over om voor het vak met de 9000 meegereisde fans van Norwich City een feestje te vieren.

'De keeperstrainer en ik hadden ons huiswerk gedaan. Ik had al hun strafschoppen op mijn bidon geschreven', zei Krul. 'Wat geweldig dat het lukte in dit stadion, met 9000 fans van ons op de tribunes.' Op foto's is te zien dat Krul zijn bidon had voorzien van tape met daarop de namen van diverse Spurs-spelers en daarbij hun favoriete hoek. Dankzij de reddingen van Krul bereikte Norwich City voor het eerst in 28 jaar de kwartfinales van de FA Cup.

'Misschien is dit voor ons ook een omslagpunt voor in de Premier League, dat we erin gaan geloven dat we erin kunnen blijven', aldus de Hagenaar, wiens ploeg onderaan staat met zes punten achterstand op een 'veilige' positie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.