Terug

Volg Vandaag Inside

Tientallen boeren protesteren in Hoorn

Tientallen boeren protesteren in Hoorn

2 feb 2023, 10:56

Tientallen boeren protesteerden donderdag op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Hoorn. Daar houdt de provincie Noord-Holland een conferentie over de 'koers voor het landelijk gebied'.

Een vijftigtal trekkers stond voor het hotel, Jack's Casino en de Vue-bioscoop, en verspreid op de parkeerplaats. De boeren kregen van het hotel een kop koffie aangeboden.

De actie begon om 09.00 uur. Omstreeks 10.30 uur verlieten de eerste trekkers het terrein

Enkele boeren probeerden het Van der Valkhotel via een draaideur binnen te komen. Daar worden ze direct teruggewezen door een beveiliger. "We hebben met de organisatie afgesproken dat ze niet naar binnen mogen", aldus een Van der Valk-medewerker.

De actie was aangekondigd door Boeren in Actie Noord-Holland. Het verkeer op de naastgelegen A7 had er geen last van. Handhavers en enkele agenten hielden de situatie in de gaten.

De actievoerders wezen onder meer naar de naam van de conferentie: 'Samen zetten we de koers voor het landelijk gebied'. "Met samen bedoelt de provincie samen met het Rijk, gemeenten en waterschappen. Graag maakt men ook gebruik van de kennis van natuurbeheerders en als allerlaatste in de rij staan de boeren en inwoners. Dit lijkt niet eens op samen", aldus de boeren.

De ingang van de parkeerplaats werd geblokkeerd door negen tractoren. Eromheen stonden groepjes boeren met omgekeerde vlaggen en spandoeken. 'Natuurbeheerders dat zijn wij' en 'Door sukkels in de regering gaat mijn toekomst naar de tering' stond op tractoren.

Een van de boeren - wij zijn allemaal hier de organisatie - sprak van een "goede maar niet heel erg grote opkomst".

De gemeente Hoorn was sinds dinsdag op de hoogte van de actie, laat een woordvoerder weten. Uit voorzorg werd er extra handhaving ingezet, maar het protest verliep rustig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.