Terug

Volg Vandaag Inside

Tiental Fortuna houdt FC Groningen op 0-0

Tiental Fortuna houdt FC Groningen op 0-0

22 dec 2018, 21:34

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft met tien man een punt gepakt tegen FC Groningen. In Sittard kwamen beide ploegen niet tot scoren (0-0). Fortuna komt op twintig punten, maar blijft tiende op de ranglijst. FC Groningen komt op vijftien punten en passeert PEC Zwolle op doelsaldo.

De Limburgers moest de hele tweede helft met een man minder spelen, omdat scheidsrechter Allard Lindhout vlak voor rust middenvelder Jorrit Smeets na raadplegen van de videoarbiter met rood wegstuurde. De Fortunees raakte het bovenbeen van Samir Memisevic, die van de zijkant kwam inglijden. Tot zijn eigen ontsteltenis werd Smeets daarvoor met rood bestraft.

In de tweede helft kreeg het tiental uit Sittard een goede kans via Mark Diemers, maar hij schoot van dichtbij hoog over. Verdediger Wessel Dammers raakte de kruising en Lindhout keurde een doelpunt van Andrija Novakovich af wegens buitenspel. Groningen zocht vaak de aanval via Ritsu Doan, maar die zorgde voor weinig gevaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.