Terug

Volg Vandaag Inside

Thy sluit aan bij PEC Zwolle

Thy sluit aan bij PEC Zwolle

5 jan 2019, 23:07

MIJAS (ANP) - Lennart Thy staat voor een terugkeer in de eredivisie. De Duitse spits traint vanaf zondag mee met PEC Zwolle, dat zich in Spanje met de nieuwe trainer Jaap Stam voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Thy heeft met de leiding van de Overijsselse eredivisieclub al overeenstemming bereikt over een contract, maar hij moet eerst nog worden vrijgegeven door de Turkse bond.

De 26-jarige Duitser speelde het afgelopen half jaar voor Erzurumspor. Vanwege gebrek aan speeltijd liet Thy zijn contract bij de Turkse club ontbinden. Zodra al het papierwerk is afgerond, kan hij zijn handtekening zetten bij PEC Zwolle.

Thy speelde vorig seizoen als huurling van Werder Bremen in de eredivisie voor VVV-Venlo. De Duitser scoorde zeven keer voor de Limburgers. Thy maakte vooral naam toen hij in maart 2018 de wedstrijd tegen PSV oversloeg omdat hij bloed wilde afstaan aan een leukemiepatiënt voor een stamceltransplantatie. Het kwam de Duitser op applaus te staan in zo'n beetje alle Nederlandse voetbalstadions. Hij kreeg op het FIFA-gala zelfs de Fair Play Award uitgereikt vanwege zijn levensreddende daad.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.