Terug

Volg Vandaag Inside

Thuiswinnaars Miljoenenjacht zagen Postcode Loterij aan voor criminele organisatie

14 mrt 2024, 20:44

Winston Gerschtanowitz stond afgelopen zondag, met een geldprijs van 500.00 euro, voor het eerst in 20 jaar voor een dichte deur. De thuiswinnaars van Miljoenenjacht vertrouwden het anonieme telefoontje van de Postcode Loterij namelijk niet.

Bewoners Elwin en Inge de Valk waren op het moment dat Gerschtanowitz bij hen aanbelde een weekendje weg met het gezin, omdat Elwin zijn zes weken durende medische behandeling was afgerond.

Echter werd er zondagochtend al contact met hen opgenomen door iemand van de Postcode Loterij. Er werd, zonder te vermelden dat ze van de loterij waren, gezegd dat ze een ‘groot pakket' en bloemen wilden langsbrengen. “We vertrouwden het niet, omdat ze niet wilden zeggen waarvoor ze kwamen. Voor hetzelfde geld zat er een criminele organisatie achter”, vertelt de familie in gesprek met NH Nieuws.

Nadat hun kinderen ook werden benaderd door de loterij en er mensen bij de overburen aanbelden besloot de familie de politie in te schakelen, maar die konden niks vinden rondom het huis.

’s Avonds werd de familie benaderd door buurtgenoten, omdat er een rood voertuig van de loterij in de straat stond. “Een buurvrouw belde ons en zei dat het waarschijnlijk wat met de Postcode Loterij te maken had. De televisie ging bij ons aan, we zagen het bedrag alleen maar oplopen en Gerschtanowitz uiteindelijk bij onze deur terechtkomen. Op dat moment wisten we het.”

"We hadden dit echt niet verwacht. We zijn superblij, maar zitten nog steeds vol adrenaline”, gaat de familie verder in gesprek met de omroep. "Het was echt een heel rare achtbaan in twaalf uur tijd.” Na de uitzending werden zij nogmaals gebeld door de Postcode Loterij en konden ze alsnog het geld innen.

Eerder liet Winston Gerschtanowitz per ongeluk een confettikanon recht in het gezicht van een Miljoenenjacht-thuiswinnaar ontploffen. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.