Terug

Volg Vandaag Inside

Throwback: Sneeuw zorgt voor bijzondere uitzending: Johan presenteert, René arriveert te laat

Throwback: Sneeuw zorgt voor bijzondere uitzending: Johan presenteert, René arriveert te laat

16 jan 2024, 12:12

Nu er in een groot deel van Nederland een laagje sneeuw is gevallen, is het een mooi moment om eens terug te kijken naar de historische 'sneeuwuitzending' van Voetbal International, een van de voorlopers van Vandaag Inside. Ook in 2010 kleurde het land namelijk wit, en dat had nogal wat gevolgen voor de uitzending: Johan presenteerde de eerste tien minuten, Wilfred nam die taak later vanaf een monitor over en René arriveerde pas na een kwartier in de studio.

Johan opende de uitzending met de historische woorden: "Goedenavond dames en heren. Het is ontzettend leuk hier, want alles gaat fout. Er zijn gelukkig wat die-hards uit Deventer, uit Budel, één uit Den Haag en nog wat uit Nijmegen. Wilfred staat ergens midden in een weiland in een metro-wagon en we hebben goede hoop dat het daar erg koud is. René zit ergens in de file, die is in de buurt. Maar gelukkig ben ik er, dus er kan u niks gebeuren. En Emile Schelvis is er, die heeft de bijna onvervangbare Edward van Cuilenborg doen vergeten, dus die kun je om een boodschap sturen."

Wilfred belde vervolgens vanuit de metro in en vertelde dat hij zich dicht bij de studio van Endemol bevond, van waaruit hij de presentatie op afstand op zich zou kunnen nemen. René vertelde aan de telefoon dat hij in de buurt was, nadat hij zo'n 70 kilometer via binnenwegen had afgelegd, om de ellenlange file op de A27 te vermijden: "Mensen hebben op hun voorhoofd staan wijzen toen ik door hun weiland heen reed! Je hebt een Jeep of je hebt het niet, wat kan mij dat nou verrotten, joh!"

Na ruim 10 minuten spotte Johan Wilfred op de monitor, die op de plek van de presentator aan tafel stond, in de studio van Eredivisie Live: "Daar is 'ie! Daar is de kleine meid!" Kort daarna parkeerde René zijn auto voor de deur, waarna hij onder luid applaus de studio betrad. Vervolgens vond er 'gewoon' een uitzending van Voetbal International plaats, met Johan, Emile en René aan tafel en Wilfred op de monitor.

Johan sloot de uitzending op legendarische wijze af: "Wilfred, ik weet niet hoe jou het bevallen is. Het is ons ontzettend goed bevallen. Namens René en Emile zou ik zeggen: Kijk goed uit, een hartstikke goede thuiskomst en we zien je maandag graag terug op de monitor. Doei," waarna de besnorde analist met de afstandsbediening het scherm waarop Wilfred te zien was uitzette.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.