Terug

Volg Vandaag Inside

Throwback: de laatste Nederland tegen Noord-Ierland

Throwback: de laatste Nederland tegen Noord-Ierland

10 okt 2019, 17:15

Vanavond speelt het Nederlands elftal, in de kuip, om 20.45 uur het belangrijke EK-kwalificatieduel tegen Noord-Ierland. Het stugge Noord-Ierland staat drie punten boven Nederland in de poule.

Het zou in het voordeel van Oranje kunnen werken, dat het duel gespeeld wordt in de Kuip. Het stadion in Rotterdam lijkt een haast onneembare vesting voor veel landen. De laatste nederlaag dateert alweer van 11 oktober 2000. Wat deze reeks nog extra bijzonder maakt is dat de laatste 16 wedstrijden allemaal gewonnen werden in De Kuip. Het Nederlands elftal maakte 43 doelpunten en kreeg er maar 3 tegen.

Omdat de nummers één en twee zich direct plaatsen voor EURO 2020, zet Nederland vanavond bij winst in De Kuip een gigantische stap naar kwalifcatie. Na twee achtereenvolgende gemiste eindtoernooien is kwalificatie eindelijk weer binnen handbereik.

De laatste keer dat Nederland tegen Noord-Ierland speelde was op 2 juni 2012. Die wedstrijd eindigde in 6-0. De vraag is of het vanavond ook zo gemakkelijk zal worden.

VIDEO - ‘Gevoelsmens’ Koeman: ‘Ik zag dat het niet goed was…’

‘Gevoelsmens’ Koeman: ‘Ik zag dat het niet goed was…’
2:42
‘Gevoelsmens’ Koeman: ‘Ik zag dat het niet goed was…’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.