Terug

Volg Vandaag Inside

Thomas van den Belt: 'Ik bén Feyenoorder en heb in Feyenoord-pyjama's geslapen'

Thomas van den Belt: 'Ik bén Feyenoorder en heb in Feyenoord-pyjama's geslapen'

22 feb 2023, 16:15

Thomas van den Belt doet niet geheimzinnig over zijn favoriete club in Nederland. Volgens de middenvelder van PEC Zwolle steekt Feyenoord met kop en schouders boven alle clubs uit en vertrekt hij komende zomer maar ál te graag naar Rotterdam-Zuid.

Van den Belt maakt een stormachtige ontwikkeling door bij PEC en is uitgegroeid tot een ware steunpilaar in de selectie van trainer Dick Schreuder. Voor de koploper van de eerste divisie was de middenvelder reeds elf keer trefzeker en was hij driemaal aangever voor een doelpunt. Zijn solide prestaties zorgden logischerwijs voor de nodige interesse van clubs uit Nederland, waaronder van FC Groningen en FC Twente. Oók Feyenoord meldde zich.

"Ik ben wel even het kantoortje binnen gelopen om te vragen hoe dat zat", herinnert Van den Belt zich afgelopen transferwindow in het ESPN-item Fresia & Milan Parkeren de Bus. Uiteindelijk kwam het niet tot een transfer naar Feyenoord, maar de 21-jarige creatieveling koestert geen wrok in de richting van zijn club. "Ik heb afgelopen jaar ook verlengd in de wetenschap om komende zomer een stap te maken. Als ik hier kan weggaan met een kampioenschap op zak bij de club waar ik áltijd kwam, dan is de cirkel wel mooi rond."

Zijn mogelijke transfer naar Feyenoord heeft een extra lading gekregen vanwege de goede band tussen zijn vader (Gerald van den Belt) en Arne Slot - trainer bij Feyenoord. "Ze bellen heel vaak. Als ik thuis ben hoor ik mijn vader weleens bellen met hem. Maar ik zie hem gewoon als Arne, een vriend van mijn vader."

In het verleden is hij met zijn vader ook weleens over de vloer geweest bij Slot. Zo keek hij een Champions League-wedstrijd bij hem thuis en was er aan het eind van ieder seizoen een BBQ in zijn tuin. Mocht Van den Belt junior komende zomer tóch de overstap gaan maken naar De Kuip, dan zal hij Slot echter 'gewoon' benaderen als trainer. "Als hij er dan nog zit."

Van den Belt benadrukt dat hij geen buitengewone band heeft met Slot: "Het is voor de buitenwereld misschien specialer, omdat mensen toch het gevoel hebben dat het een linkje is die makkelijk gelegd is. Een makkelijk contactpersoon om het rond te krijgen; een voortrekkersrol. Terwijl ik ook weet dat je uiteindelijk wel moet presteren om ergens te komen. En als ik niéts gepresenteerd zou hebben, dan was de interesse van Feyenoord ook nooit gekomen".

Feyenoord-pyjama

Naast zijn bijzondere relatie met de Feyenoord-trainer, is hij zelf ook groot aanhanger van de club uit Rotterdam-Zuid. "Ik bén Feyenoorder. Van jongs af aan ben ik fan heb ik Feyenoord gesteund en heb ik in Feyenoord-pyjama's geslapen. Dus voor mij is Feyenoord in Nederland mijn club. Als Feyenoord langskomt, dan wil ik daar graag heen", besluit Van den Belt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.